אחסון של הירקות

אחסון יעיל של התוצרת יכול לעזור לה להאריך בכמה ימים, כדי שנוכל להנות מהם עד להספקה הבאה.

ירקות

מרבית הירקות טוב לשמור במקרר. מאפייני המקרר באופן כללי:

  • טמפרטורה יכולה להשתנות בין המדפים השונים. כאשר בדרך כלל יותר קר למטה. טמפרטורה שקרובה ל 4 מעלות מסוכנת ועלולה לגרום לירקות כמו מלפפון וחסה לפציעות. הנפח של המים שבתוכם גדל והרקמות נשברות.
  • לחות: בדרך כלל במקרר הלחות נמוכה. זה מושך מהירקות את הנוזלים והם קמלים. מסיבה זאת אנחנו מספקים את הגזר, המלפפון והעלים בתוך ניילון. כדי לשמור אותם בתוך ניילון או קופסת פלסטיק. חמותי קוצצת את העלים ומייבשת על נייר סופג (בחדר, לא במקרר).
  • חריגים: בזיל לא חובב קור. עדיף להשאיר בחוץ.
  • נסיונות: אפשר להשאיר חסה, מנגולד, סלרי וכד’ בתוך מיכל מים כמו פרחים. לדאוג להחליף את המים כל יום. אפשר גם לשים את המיכל במקרר. כמובן לא לשים כימיקלים כמו שנהוג לעשות לפרחים (אקונומיקה או אחרים).

פירות

מרבית הפירות משווקים כאשר אינם בשלים. הכנסה למקרר תעצור את ההבשלה שלהם והם עלולים להירקב לפני שיבשילו. לכן יש להניח אותם במקום קריר בבית. ברגע שהם מבשילים – נעשים רכים למגע, בעלי ניחוח בשל, אפשר להכניס אותם למקרר.

דוגמאות:

  • אנונה: ברגע שהיא רכה למגע, אני מכניס למקרר עד לשימוש.
  • בננות (בעיקר לא מובחלות) יש להניח בצד עד אשר יהיו צהובות לחלוטין עם התחלה של ג’ינג’ים. עם יש כמות גדולה של בשלים, אפשר להכניס למקפיא ולהשתמש בשייקים.
  • מלון: לעיתים הוא מגיע קשה וללא ריח. אם נפתח מוקדם מדי טעמו יהיה כשל מלפפון קשה וחסר מתיקות. חשוב להמתין עד אשר מתרכך.
  • אבטיח יכול להמתין מחוץ למקרר. כאשר חוצים אותו כדאי להכניס מיד את החצי השני עם ניילון נצמד. ככל שישאר מחוטא יותר יחזיק יותר זמן.

אם יש לכם עוד טיפים מוזמנים לכתוב כאן בתגובות או ישירות לווטסאפ שלנו.

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

מגדלים ?
נשמח לשמוע מכם