אנזימי עיכול

agla

agla

אנזימי עיכול הם אנזימים, שתפקידם לפרק ביעילות את רכיבי המזון ועל כן האנזימים נמצאים במקומות שונים במערכת העיכול של בני האדם. גוף האדם מייצר סוגים שונים של אנזימי עיכול אשר ביכולתם לעכל חלבונים, פחמימות ושומנים. האדם זקוק לאנזימים אלה כדי לעכל את המזון שהוא אוכל (ויקיפדיה).

תהליך העיכול מתחיל בפה עם הרוק וממשיך לאורך מערכת העיכול.

כדי לחזק את מערכת העיכול נוכל לאכול פירות שיש בהם אנזימי עיכול!

 

אנזימי עיכול מפירות

בפירות הבאים ישנם אנזימים המסייעים בעיכול חלבונים: פירוק החלבון לאבני הבניין הבסיסיות – חומצות אמינו.

 

בפפאיה יש אנזים בשם פפאין. 

 

 

באננס יש ברומלין.

 

 

 

 

 

 

פרוטאז יש בקיווי, גואיבה ובג’ינג’ר.

 

שימוש

במקרה של מערכת עיכול כבדה (עצירות או עיכול איטי ומעייף) נוכל להשתמש בפירות לצורך עידוד העיכול. פירות כדאי לאכול בארוחה נפרדת, כדי להנות מהיתרונות התזונתיים שלהם. האנזים שנאכל יסיעו בפירוק שאריות מארוחות קודמות וינקו את המערכת.

שתף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן העניינים

On Key

פוסטים משויכים

מה זה אנגיוממזה והקשר למחלת הסרטן

אנגיוגנזה (Angiogenesis, לפי מונחי האקדמיה ללשון העברית: התהוות כלי דם). תהליך טבעי שבו הגוף יוצר כלי דם חדשים. התהליך מתרחש באופן מחזורי אצל נשים בעת המחזור החודשי

כאבי מחזור

רבות סובלות משיבוש החיים הסדירים אחת לחודש, עקב כאבים בבטן התחתונה. הרחם נערך על ידי עיבוי רקמות לקבל הריון וכאשר זה אינו מגיע, ניתנת ההוראה

מגדלים ?
נשמח לשמוע מכם