אנזימי עיכול

אנזימי עיכול הם אנזימים, שתפקידם לפרק ביעילות את רכיבי המזון ועל כן האנזימים נמצאים במקומות שונים במערכת העיכול של בני האדם. גוף האדם מייצר סוגים שונים של אנזימי עיכול אשר ביכולתם לעכל חלבונים, פחמימות ושומנים. האדם זקוק לאנזימים אלה כדי לעכל את המזון שהוא אוכל (ויקיפדיה).

תהליך העיכול מתחיל בפה עם הרוק וממשיך לאורך מערכת העיכול.

כדי לחזק את מערכת העיכול נוכל לאכול פירות שיש בהם אנזימי עיכול!

 

אנזימי עיכול מפירות

בפירות הבאים ישנם אנזימים המסייעים בעיכול חלבונים: פירוק החלבון לאבני הבניין הבסיסיות – חומצות אמינו.

 

בפפאיה יש אנזים בשם פפאין. 

 

 

באננס יש ברומלין.

 

 

 

 

 

 

פרוטאז יש בקיווי, גואיבה ובג'ינג'ר.

 

שימוש

במקרה של מערכת עיכול כבדה (עצירות או עיכול איטי ומעייף) נוכל להשתמש בפירות לצורך עידוד העיכול. פירות כדאי לאכול בארוחה נפרדת, כדי להנות מהיתרונות התזונתיים שלהם. האנזים שנאכל יסיעו בפירוק שאריות מארוחות קודמות וינקו את המערכת.

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *