פ_פוסט מנגו

פרי המנגו – מאפייניו ומקורותיו

  • כמה מילים על הפרי – מנגו! 🥭
    מתוך ויקיפדיה:
    מנגו (שם מדעי: Mangifera indica) הוא מין של עץ טרופי, שאזור הגידול הטבעי שלו הוא באזורים הטרופיים של הודו וסין. העץ כולל כ-35 זנים, והוא המין המוכר והנסחר ביותר בסוג מגניפרה.

    עץ המנגו זקוק לסביבת גידול חמה ולהשקיה קבועה. העץ יתפתח היטב במבחר סוגי קרקע, מועשרת ברקבובית ומנוקזת היטב. קרקעות שהן עשירות ועמוקות יגדילו את היבול. רוב פרחי המנגו מתפקדים כזכר ומייצרים אבקנים שנאספים על ידי זבובים, צרעות ודבורים וחלקם דו-מיניים ומהם נוצרים הפירות. גובה העץ יכול להגיע ל-35-40 מטרים, וקוטרו ל-10 מטרים.
    בהתאם לזן פרי המנגו יכול להיות בגדלים שונים, צבעו משתנה בין צהוב, כתום ואדום וטעמו נע בין מתוק לחמוץ. במרכז הפרי גלעין אליפטי גדול המחודד בקצוותיו.
    למנגו שימושים שונים מלבד אכילתו כפרי, הוא משמש כמרכיב גם בסלטים, במאפים ובקינוחים. נוסף על כך, מאכל העמבה הנפוץ במטבח הדרום-הודי עשוי ממנגו מוחמץ.

 

בארץ ישראל גידול המנגו כיום הוא נרחב, בעיקר בדרום הגליל העליון ובאזור הכנרת, וענף הייצוא החקלאי הוא משגשג ביותר. כשליש מתנובת המנגו המובחר ביותר הגדל בארץ נשלח למדינות אירופה השונות, ואילו שני השלישים הנותרים מהווים כ-90% מהיקף שוק המנגו בישראל.”

 

מנגו הוא מלך הפירות!

 

איך אוכלים?

כמו פירות נוספים, יש להמתין שיבשיל ויהיה רך במקצת. המתנה רבה מדי, תגרום לתסיסה.

  • המנומסים מקלפים אותו ואז חותכים לחתיכות.
  • הטבעיים מקלפים בידיים ונוגסים (כמובן שצריך להכין את החולצה מראש לאירוע). יש זנים שאפשר לאכול עם הקליפה!
  • יש שמחלקים לשלוש: צד ימין, לב (הגרעין) וצד שמאל. את שני הצדדים מחלקים למעוינים “והופכים” את הקליפה כדי לאכול באופן בלתי אמצעי.
  • החדשנים חוצים לשניים (בחלק הצר), מפרידים ואז אוכלים עם כף.

ערכים תזונתיים (לפי אתר healthline)

 כמו פירות אחרים הוא עשיר בפחמימות וקלוריות. מעט חלבון (1.4 גרם) ושומן (0.6 גרם).

סיבים תזונתיים – כ 3 גרם. כמות הסיבים משתנה בין הזנים. בזנים המקוריים בארץ, הסיבים נתקעו בשנייים). עם הזמן נבחרו זנים עדינים יותר.

עשיר בויטמין C (לחיזוק המערכת היחסון) מינרל נחושת, חומצה פולית ויטמינים (בעיקר B5, B6), ויטמינים לרוב.

מעל הכל – מנגו הוא טעים!
נזכיר שפירות אינם קינוח. גם את המנגו נאכל על בטן ריקה. אין כמו לפתוח את היום בכמה פירות מנגו!

 

אם הגעתם בעונה תראו למטה את מגוון המנגו שיש לנו 🙂

 

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

מגדלים ?
נשמח לשמוע מכם