קינמון הוא תבלין המופק מהקליפה הפנימית של כמה מינים שונים של עצי הקינמונום. לקינמון טעם חריף מתוק ומשתמשים בו בעיקר לתיבול עוגות וקינוחים, וגם לתיבול בשר.

נכון לשנת 2016 אינדונזיה וסין הפיקו 75% מאספקת הקינמון בעולם.

המינים מהם מפיקים את תבלין הקינמון הם:[1]

  • “קינמון ציילוני” או “קינמון אמיתי” (Cinnamomum zeylanicum, שם נרדף: Cinnamomum verum) – נקרא על שם ציילון (הקרויה כיום סרי לנקה), מקום מוצאו של העץ.
  • “קסיה” או “קינמון סיני” (Cinnamomum cassia, שם נרדף: Cinnamomum aromaticum) – מקורו בסין.
  • “קינמון סייגון” או “קינמון וייטנאמי” (Cinnamomum Loureiroi) – מקורו בווייטנאם. נקרא על שם העיר סייגון (כיום הו צ’י מין סיטי), העיר הגדולה ביותר בווייטנאם.
  • “קינמון אינדונזי” (Cinnamomum Burmanni) – מקורו באינדונזיה.

שלושת המינים האחרונים, קינמון סיני, קינמון סייגון וקינמון אינדונזי, דומים מאוד ולעיתים מתייחסים לכולם כאל קינמון סיני. מרבית הקינמון הנמכר הוא מבין סוגי הקינמון הסיני הזולים משמעותית מן הקינמון הציילוני הנחשב משובח יותר. למדינות רבות הקינמון הציילוני איננו מיובא כלל. צבעו של הקינמון הסיני אדום יותר וטעמו חריף יותר לעומת הקינמון הציילוני.

הטקסט מויקיפדיה מוגש בכפוף ל-cc-by-sa.

פעילויות

אנטי ויראלי
אנטיספטי
ארומתי
הורדת סוכר
מגביר תאבון
מוריד לחץ דם
מפחית שומנים בדם
ניקוי כבד
סטימולנט
קרמונטיבי

שתף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן העניינים

On Key

פוסטים משויכים

מה זה אנגיוממזה והקשר למחלת הסרטן

אנגיוגנזה (Angiogenesis, לפי מונחי האקדמיה ללשון העברית: התהוות כלי דם). תהליך טבעי שבו הגוף יוצר כלי דם חדשים. התהליך מתרחש באופן מחזורי אצל נשים בעת המחזור החודשי

כאבי מחזור

רבות סובלות משיבוש החיים הסדירים אחת לחודש, עקב כאבים בבטן התחתונה. הרחם נערך על ידי עיבוי רקמות לקבל הריון וכאשר זה אינו מגיע, ניתנת ההוראה

מגדלים ?
נשמח לשמוע מכם