קינמון

קינמון הוא תבלין המופק מהקליפה הפנימית של כמה מינים שונים של עצי הקינמונום. לקינמון טעם חריף מתוק ומשתמשים בו בעיקר לתיבול עוגות וקינוחים, וגם לתיבול בשר.

נכון לשנת 2016 אינדונזיה וסין הפיקו 75% מאספקת הקינמון בעולם.

המינים מהם מפיקים את תבלין הקינמון הם:[1]

  • “קינמון ציילוני” או “קינמון אמיתי” (Cinnamomum zeylanicum, שם נרדף: Cinnamomum verum) – נקרא על שם ציילון (הקרויה כיום סרי לנקה), מקום מוצאו של העץ.
  • “קסיה” או “קינמון סיני” (Cinnamomum cassia, שם נרדף: Cinnamomum aromaticum) – מקורו בסין.
  • “קינמון סייגון” או “קינמון וייטנאמי” (Cinnamomum Loureiroi) – מקורו בווייטנאם. נקרא על שם העיר סייגון (כיום הו צ’י מין סיטי), העיר הגדולה ביותר בווייטנאם.
  • “קינמון אינדונזי” (Cinnamomum Burmanni) – מקורו באינדונזיה.

שלושת המינים האחרונים, קינמון סיני, קינמון סייגון וקינמון אינדונזי, דומים מאוד ולעיתים מתייחסים לכולם כאל קינמון סיני. מרבית הקינמון הנמכר הוא מבין סוגי הקינמון הסיני הזולים משמעותית מן הקינמון הציילוני הנחשב משובח יותר. למדינות רבות הקינמון הציילוני איננו מיובא כלל. צבעו של הקינמון הסיני אדום יותר וטעמו חריף יותר לעומת הקינמון הציילוני.

הטקסט מויקיפדיה מוגש בכפוף ל-cc-by-sa.

פעילויות

אנטי ויראלי
אנטיספטי
ארומתי
הורדת סוכר
מגביר תאבון
מוריד לחץ דם
מפחית שומנים בדם
ניקוי כבד
סטימולנט
קרמונטיבי

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

מגדלים ?
נשמח לשמוע מכם