Depositphotos_72475303_xl-2015

שייק עשיר בברזל

נשאלנו כיצד נוכל להגדיל את ערכי הברזל, באמצעות פרישייק טעים!

פרישייק

פרי שייק הוא דרך נהדרת לקבל אנרגיה וגורמים תזונתיים חיוניים. כמה טיפים לפרישייק מוצלח:

  • הפירות – תאנים, שזיפים, תמרים, צימוקים, תות עץ ומשמש עשירים בברזל. נעדיף אותם פירות טריים או קפואיים. בחורף נוכל להשתמש בגרסאות המיובשות שלהם.
  • ירק – עלים מועילים מאוד לבריאות. מכילים סיבים, מינרלים וגורמים תזונתיים חיוניים. במקרה הזה נוכל להשתמש פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, עלי מנגולד, חסה. חתיכה קטנה של סלק – מוסיפה צבע נהדר. נבטי קטניות. בעדשים כמות גדולה של ברזל.
  • מעט אגוזים וזרעים. אגוזים רצוי להשרות כמה שעות לפני האכילה. לטובת הברזל נשתמש בסומסום (או טחינא), פקאן, דלעת, חמנייה, פולי שוקולד.
  • מעט נוזלים. (כמה שפחות ועדיין הבלנדר יטחן את הכל). במקרה שלנו נבחר מיץ מתפוזים או פירות הדר אחרים, נוזל קוקוס או מים. 

לדוגמא: 2-3 תפוזים (ללא הגרעינים), חופן תמרים (ללא הגרעינים), חצי צרור פטרוזיליה/שמיר/כוסברה, 2-3 אגוזים, כף טחינא ומיץ תפוזים לפי הצורך.

רקע

ברזל הוא חומר חיוני לגוף האדם. יש בגופינו 4-5 גרם. מרביתם בהמוגולובין – חלבון הנמצא בדם, תפקידו לשאת את החמצן אל תאי הגוף, מיוגלובין – נושא את החמצן בשרירים, ובעוד שימושים חיוניים. חוסר במינרל זה יוביל לאנמיה (תאי דם קטנים וחוסר הספקת חמצן למערכות הגוף) ומחלות נוספות.

מקורות מהצומח – פירות – שזיפים, זית, פירות יער, ירקות – עלים, עגבניות, תפוח אדמה, פטריות, ספירולינה, קטניות – עדשים, שעועית שחורה, סויה (ועיבודים שלה – טופו, טמפה, נאטו, אדממה), אגוזים וזרעים – דלעת, פיסטוקים, סומסום, פשתן, שוקולד כהה, קוקוס, צימוקים. דגנים מלאים – אמרנט, כוסמין, שיבולת שועל, קינואה. טימין – תבלין.

הברזל מהצומח צריך לעבור המרה לתצורה יחידנית – כדי שיוכל להיספג. לצורך כך נדרשת רמה תקינה של חומצה הידרוכלורית בקיבה. כמו תמיד, נבחר לאכול פירות או פרישייק על בטן ריקה, כדי לאפשר ספיגה טובה.

הספיגה של ברזל מושפעת מגורמים שונים:

  • ויטמין C מסייע לספיגת הברזל.
  • גורמים תזונתיים הקושרים את הברזל ומונעים ספיגתו – סיבים תזונתיים, קטניות ודגנים, או תה.
  • הברזל נמצא בתחרות עם הסידן על איזורי הספיגה.

מקורות:

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest

מגדלים ?
נשמח לשמוע מכם