נשאלנו כיצד נוכל להגדיל את ערכי הסידן, באמצעות פרישייק טעים!
פרישייק
פרי שייק הוא דרך נהדרת לקבל אנרגיה וגורמים תזונתיים חיוניים. כמה טיפים לפרישייק מוצלח:
- הפירות – תפוזים, משמשים, קיווי, תמרים, שזיף עשירים בסידן. נעדיף אותם פירות טריים או קפואיים. בחורף נוכל להשתמש בגרסאות המיובשות שלהם.
- ירק – עלים מועילים מאוד לבריאות. מכילים סיבים, מינרלים וגורמים תזונתיים חיוניים. במקרה הזה נוכל להשתמש בקייל מסולסל, ארוגולה/רוקט, קייל, תרד תורכי, פקצ’וי. גם ספירולינה מומלצת!
- מעט אגוזים וזרעים. אגוזים רצוי להשרות כמה שעות לפני האכילה. לטובת ספיגת סידן נוסיף שקד.
- מעט נוזלים. (כמה שפחות ועדיין הבלנדר יטחן את הכל). במקרה שלנו נבחר מיץ מתפוזים או פירות הדר אחרים, נוזל קוקוס או מים.
הספיגה של סידן מושפעת מגורמים שונים:
- ויטמין D מסייע לספיגת הסידן. גם ויטמין C ו-A.
- מינרלים כמו זרחן, ברזל, מנגן ומנגנזיום מתחרים ומפחיתים את הספיגה.
מקורות: